MINI “CLOTXA” D’ARENGADA I RAÏM AMB EL SEU CAPUTXINO DE TOMÀQUET I OLI D’EMPELTRE
Vilalba dels Arcs / 2021
M.Rosa Vallespí i Josep M. Vallespí
Restaurant El Nou Moderno
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
-
4 mini panets fets amb olives negres (15 gr.aprox.)
-
4 tomàquets de penjar madurs petits
-
un polsim d’olives negres (varietat empeltre)
-
oli d’oliva Terra Alta
-
2 arengades (sardina de casco)
-
1 raïm moscatell
ELABORACIÓ:
Els panets els elaborem com s’elavora el pa de manera tradicional i a la massa i afegim olives negres varietat empelte esmicolades sense el pinyol.
Escalivar els tomàquets i l’arengada (si es posible al foc de llenya).
Pelar els tomàquets i tallar-los en quatre parts.
Treure el pinyol de les olives.
Fer el raïm amb porcions petites.
Esmicolar la sardina i treure´n les espines.
Oli emulsionat d’oliva empeltre:
Posar oli verge amb la polpa de les olives i triturar fins que queda com un purè.
Preparació de la mini clotxa:
Tallar la part de dalt dels panets i treure´n la molla, introduïr una mica de sardina i una mica de raïm intercalant l’operació acompanyant amb un rajolí d’oli d’oliva.
Posar a calentar la mini clotxa i el tomàquet al forn uns minuts abans de la presentació del plat.
Presentació del plat:
Posar els tomàquets escalivats amb un mini xarup i al damunt un rajolí d’oli del purè d’oliva empeltre.
La mini clotxa i un rajolí pel plat d’aquest mateix oli per donar color i uns grans de moscatell per decorar i es faci mes agust de menjar.

