top of page
logo-nilak-blanc_edited.png

MINI “CLOTXA” D’ARENGADA I RAÏM AMB EL SEU CAPUTXINO DE TOMÀQUET I OLI D’EMPELTRE 

Vilalba dels Arcs / 2021

M.Rosa Vallespí i Josep M. Vallespí

Restaurant El Nou Moderno

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

  • 4 mini panets  fets amb olives negres (15 gr.aprox.)

  • 4 tomàquets de penjar madurs petits

  • un polsim d’olives negres (varietat empeltre)

  • oli d’oliva Terra Alta

  • 2 arengades (sardina de casco)

  • 1 raïm moscatell


 

ELABORACIÓ:

Els panets els elaborem com s’elavora el pa de manera tradicional i a la massa i afegim olives negres varietat empelte esmicolades sense el pinyol.

Escalivar els tomàquets i l’arengada (si es posible al foc de llenya).

Pelar els tomàquets i tallar-los en quatre parts.

Treure el pinyol de les olives.

Fer el raïm amb porcions petites.

Esmicolar la sardina i treure´n les espines.

 

Oli emulsionat d’oliva empeltre:

Posar oli verge amb la polpa de les olives i triturar fins que queda com un purè.

 

Preparació de la mini clotxa:

Tallar la part de dalt dels panets i treure´n la molla, introduïr una mica de sardina i una mica de raïm intercalant l’operació acompanyant amb un rajolí d’oli d’oliva.

Posar a calentar la mini clotxa i el tomàquet al forn uns minuts abans de la presentació del plat.

 

Presentació del plat:

Posar els tomàquets escalivats amb un mini xarup i al damunt un rajolí d’oli del purè d’oliva empeltre.

La mini clotxa i un rajolí pel plat d’aquest mateix oli per donar color i uns grans de moscatell per decorar i es faci mes agust de menjar.

Pink Poppy Flowers
bottom of page